10 Redenen waarom boksen één van de beste fitness activiteiten is

Denkt u alleen maar aan boksen als een sport die grote namen heeft voortgebracht zoals Rocky Marciano, Muhammad Ali, en Mike Tyson? Het wordt tijd dat je weet dat boksen meer is dan alleen een sport; het is een van de beste fitness activiteiten. Gelukkig hoef je niet gewond te raken in een bokswedstrijd om van boksen te profiteren. U kunt deze vaardigheden aanscherpen bij een boksclub, zoals GOBOX. Hieronder vindt u de 10 redenen waarom boksen een van de beste fitnessactiviteiten is:

  1. Versterkt uw spieren

Boksen is een van de zekerste trainingen om je spieren op te bouwen. Wanneer u die stoten naar een aquazak gooit, zoals u die bij GOBOX vindt, zullen verschillende spieren in uw lichaam onder druk worden gezet. De bokssessies in onze boksclub stellen u in staat spiervezels op te wekken, waarvan u sommige nog nooit eerder hebt gebruikt omdat traditionele trainingen de fast-twitch spiervezels vaak verwaarlozen. Als gevolg hiervan zult u een explosie en kracht ervaren die u nog nooit eerder heeft gehad.

  1. Bevordert de cardiovasculaire gezondheid

Cardio-oefeningen zijn de manier om te gaan als je wilt afvallen en de gezondheid van je hart en longen wilt bevorderen. Boksen is een geweldige cardio-oefening omdat het je onder- en bovenlichaam mobiliseert, en het traint uithoudingsvermogen en kracht effectiever dan verschillende workouts die vandaag de dag beschikbaar zijn. Als je bij ons gaat boksen, begin je met cardio-lichaamsgewichtroutines gecombineerd met snelle herhalingen van stoot- en slagtechnieken die de anaerobe en aerobe ademhaling bevorderen.

  1. Gewichtsverlies en atletisch lichaam

Boksen is een workout met een hoge intensiteit, wat betekent dat u na een paar dagen in een boksclub, zoals GOBOX, vet begint te verbranden en slanker wordt. Er wordt geschat dat onze bokssessie van 50 minuten u zal helpen om tot 800 calorieën te verbranden. Dit is enorm! U bouwt magere spieren op in het proces, waardoor u er extra geript en gesneden uitziet. Combineer boksen met een goed dieet, en u zult snel genieten van een aanzienlijk gewichtsverlies en een atletische lichaamsbouw.

  1. Bevordert gemoedsrust

We leven in een gekke wereld met een aantal gevaarlijke mensen om ons heen. Vandaag de dag, kun je nooit te voorzichtig zijn. Leren een stoot uit te delen aan je vijand is goed voor zelfverdediging. Je vaardigheden aanscherpen bij een boksclub als GOBOX zal je gemoedsrust bevorderen omdat je jezelf kunt verdedigen tegen pestkoppen.

  1. Traint zelfdiscipline

Zelfs als u alleen bokst om te fitnessen, leert de workout u zelfdiscipline. Wanneer u onze fitnesslessen volgt, volgt u een programma waarbij de oefeningen veilig moeten worden uitgevoerd met onze professionele coaches die u corrigeren en ervoor zorgen dat u op de juiste weg bent. De zelfdiscipline die je leert als je gaat boksen, kun je elders in je leven toepassen.

  1. Bevordert het uithoudingsvermogen

Om de hele boksperiode vol te houden, moet je uithoudingsvermogen hebben. De meeste bokstrainingen zijn intens, met een extreem korte pauze. Dit vergroot je longcapaciteit waardoor je langer kunt trainen en de tijd die je nodig hebt om te herstellen korter wordt.

  1. Verschillende oefeningen

Wanneer u GOBOX bezoekt, zult u merken dat er binnen elke les veel workouts voor u zijn. Elke routine duurt 1 minuut lang. Er zijn ook 6 verschillende klassen, afhankelijk van uw persoonlijke doelstellingen. Daarom zult u nooit uw interesse in boksen verliezen.

  1. Verlichting van stress

Met veel intensiteit op dingen slaan is een van de beste manieren om van stress af te komen. Veel mensen kiezen voor boksen vanwege de positieve invloed op de geestelijke gezondheid. Als je een stressvolle dag op het werk hebt gehad, ga dan naar de dichtstbijzijnde boksclub en je zult zeker stoom afblazen.

  1. Verbetert de coördinatie

Bij GOBOX helpen we je om die stoten precies te gooien. Dit draagt niet alleen bij aan je hand-oog coördinatie maar ook aan de coördinatie van je hele lichaam.

  1. Het hele lichaam wordt aangesproken

Veel mensen denken dat je stoten alleen met je armen doet. Echter, wanneer je de juiste stoot techniek leert, zul je je realiseren dat je je hele lichaam moet gebruiken om een stoot te geven, inclusief je core / buikspieren. Daarom, wanneer u deelneemt aan onze lessen, bent u er zeker van dat u een full-body workout krijgt.

Laatste gedachte

Nu zie je het! Boksen is een van de meest complete sporten ooit die u gegarandeerd aanzienlijke voordelen zal opleveren. Nog vragen? Neem contact op met hello@gobox.be.